Gebruikersadvies

Om een lange levensduur te bewerkstelligen is het belangrijk dat u onze pannen niet te snel verwarmd. Door de gepatendeerde samenstelling is het mogelijk om onze pannen niet op een volle warmtebron te verwarmen zoals bij de traditionele pannen gebruikelijk is maar op 3/4 de of, in sommige gevallen op 1/2  te verwarmen.

De leisteen antiaanbaklaag zal daardoor niet gaan 'schilveren' zoals bij andere pannen. Daardoor is een gemiddelde levensduur van 8 tot 10 jaar niet ongebruikelijk.

Als u de pan wilt schoonmaken is het aan te bevelen om de overtollige etensresten met een papieren keukendoek te verwijderen en vervolgens de pan te reinigen met heet water en een afwasborstel. Afwassen met afwasmiddelen is af te raden omdat dan onze Braet pannen, net als alle andere pannen met een antiaanbaklaag, zal gaan aanbakken. Af en toe schoonmaken met een licht sopje is natuurlijk wel mogelijk.

Onze groene pannen in de vaatwasser reinigen is af te raden omdat het zout de emaille buitenlaag zal gaan aantasten zodat na verloop van tijd bijv. vet en beslag kan gaan inbranden.