Het materiaal

De body van de pan is gemaakt van aluminium in combinatie met andere materialen die de warmte opnemen, geleiden en vasthouden. Deze legering geeft optimale bakresultaten gekoppeld aan energie zuinig bakken en braden.

De bodem

De pannen worden volgens een speciaal ontwikkeld proces gefabriceerd. Het resultaat hiervan is dat de bodem dikker is dan de wand van de pan en zo hoort het ook; u bakt tenslotte op de bodem. Tevens ontstaat hierdoor geen spanning in de bodem en dat voorkomt kromtrekken. Wiebelende kromgetrokken pannen behoren voorgoed tot het verleden! De dikke bodem functioneert daarnaast als warmtebuffer en dat bespaart u ook nog eens op de energiekosten.

De buitenkant

De pan ziet er niet alleen mooi uit bij aankoop maar blijft dat ook in het gebruik, mist u hem niet in de vaatwasser schoonmaakt. Hierdoor kunnen verkleuringen optreden. De flex-emaille afwerking is zeer duurzaam en bestand tegen stoten en krassen. De pan is gemakkelijk schoon te houden en geschrikt voor elke warmtebron. Daarnaast is er ook nog een aparte inductie serie. Deze is ook te bestellen bij ons.

De binnenkant

De binnenkant van de pan bestaat uit verschillende componenten ontwikkeld aan de hand van de laatste technologische inzichten. De schittering in de pan komt door de leisteen die in de pan is verwerkt. Leisteen is hard en vettig, een paar druppeltjes olie of vet is al voldoende om te bakken. Alle componenten in de pan hebben stuk voor stuk specifieke eigenschappen. De combinatie van deze componenten zorgt voor een uitstekend bak- en braadresultaat.